Trufe din cartofi cu cocos

Printeaza

Trufe din cartofi cu cocos din: cartofi, zahar, nuca, unt, oua, rom, cacao, nuca de cocos.

Ingrediente:Trufe din cartofi cu cocos

  • 500 g cartofi fierţi în coajă
  • 150 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 4 linguri cu unt
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu rom sau cu zahăr vanilinat
  • 1/2 linguriţă sare – pen­tru aluat
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 linguri cu zahăr farin
  • 1 lingură cu nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Facem aluatul: curăţăm cartofii calzi, fărâmăm mărunt cu furculiţa, punem peste cartofi apă fierbinte sau lapte cald, sărăm, omogenizăm.

Cât fierb cartofii facem crema: amestecăm gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm untul, amestecăm energic cu lingura de lemn, turnăm nuca peste cremă, batem spumă albuşurile şi le încorporăm în aluat, apoi punem crema pes­te cartofi.

Frământăm amestecul, îl punem la rece pentru 15 minute. Facem amestec din zahăr farin şi cacao cernută, întindem pe un platou. Pe alt platou împrăştiem nuca de cocos.

Din aluatul rece facem biluţe, pe care le trecem prin amestecul de cacao şi zahăr, apoi prin nuca de cocos. Lăsăm la rece 2-3 ore şi servim.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.