Trufe din aluat de cartofi

Printeaza

Trufe din aluat de cartofi din: cartofi, oua, zahar, nuci, unt, sare, rom, cacao, nuca de cocos.

Ingrediente:Trufe din aluat de cartofi

  • 500 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1 pahar cu zahăr
  • 1 pahar cu nuci măcinate
  • 4 linguri cu unt
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 2 linguri cu rom
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri cu zahăr farin
  • 1 lingură cu nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Spălaţi cu peria cartofii, puneţi-i să fiarbă în apă fierbinte cât să-i acopere, iar după 30 min curăţaţi-i de coajă şi treceţi-i prin maşina de tocat.

Faceţi o cremă din gălbenuşuri şi zahăr, amestecaţi în cremă nuca măcinată şi untul înmuiat pe foc. Săraţi crema, amestecaţi cu cartofii, omogenizaţi.

Bateţi spumă albuşurile şi turnaţi peste amestecul de cartofi, frământaţi cu mâna până când obţineţi o pastă uniformă.

Separat, amestecaţi pulberea de cacao cu zahărul farin, întindeţi pe blatul de lucru; puneţi pe un platou nuca de cocos şi împrăstiaţi-o în strat subţire.

Formaţi cu mâna umezită bile de aluat şi treceţi-le prin praf de cacao, apoi prin nuca de cocos. Ţineţi trufele la rece 4-5 ore înainte de a le servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.