Triunghiuri fragede

Printeaza

Triunghiuri fragede din: unt, branza de vaci, faina, bicarbonat, sare, otet, nuci, gem de capsune, zahar, ou.

Ingrediente: Triunghiuri fragede

  • 200 g unt
  • 250 g brânză de vaci
  • 300 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • sare
  • 1 linguriţă oţet

Ingrediente umplutură:

  • 300 g nuci măcinate
  • 350 g gem de căpşune
  • 2 linguri zahăr
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Freci untul spumă şi-l amesteci cu brân­za trecută prin sită, bicarbonatul stins cu oţet, sare după gust, presari şi făina în ploaie şi frămânţi o cocă elastică.

O înfăşori apoi într-un ştergar curat şi o dai la frigider pentru 1-2 ore. împărţi aluatul în două părţi egale din care întinzi două foi pe care le tai pătrate cu latura de 7 cm.

Amesteci nuca măcinată cu gemul şi zahărul, pui o linguriţă din această umplutură pe fiecare bucată de aluat. Indoi aluatul ca să rezulte un triunghi şi presezi marginile ca să nu se dezlipeasca la copt.

Ungi apoi triunghiurile cu ou bătut, le asezi intr-o tava tapetata cu faina si le dai la cuptor pentru 25 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.