Trigoane cu nuci si scortisoara

Printeaza

Trigoane cu nuci si scortisoara din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet, scortisoara, ulei, miere, zahar vanilinat.

Ingrediente:Trigoane_cu_nuci_si_scortisoara

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 2 linguri miere
  • cate 1 1/2 cana de zahar, nuca macinata si pesmet
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 lingura ulei pentru tava

pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 baton scortisoara
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Fierbi 200 ml apă cu mierea şi zahărul, pentru 5 minute. In siropul obţinut, încorporezi nucile, scorţişoara şi pesmetul şi omogenizezi. Tai foile de plăcintă în fâşii late de 7 cm, pe care le ungi cu ulei. Pui într-un capăt o lingură de umplutură şi pliezi pe diagonală, suprapunând marginea superioară a fâşiei peste latura lungă.

Pliezi din nou, după diagonală, apoi împachetezi mai departe triunghiul format, în foaie de plăcintă, prin plieri repetate, o dată pe latura mică a triunghiului, o dată pe diagonală, până când se termină fâşia. Aşezi trigoanele într-o tavă mare, în prealabil unsă cu ulei şi le coci timp de 10 de minute, la foc iute, până se rumenesc frumos.

Fierbi apa împreună cu batonul de scorţişoară. Când a scăzut la jumătate, scoţi batonul şi adaugi zahărul şi zahărul vanili¬nat. Prepari un sirop gros, pe care îl iei de pe foc şi îi adaugi mierea. Aşezi trigoanele într-o tavă, unul lângă altul.

Le stropeşti cu siropul şi le consumi după ce le-ai păstrat la rece. Dacă nu îţi plac deserturile foarte dulci, poţi să consumi trigoanele neînsiropate.

Trigoane cu nuci si scortisoara

Trigoane_cu_nuci_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.