Trigoane delicioase cu legume

Printeaza

O reteta de trigoane delicioase cu legume din: foi de placinta, dovleac, mazare, galbenus, ulei extravirgin de masline, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ciroandru, praf de ghimbir, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Trigoane delicioase cu legume

  • 10 foi subţiri pentru plăcintă
  • 250 g dovleac
  • 200 g mazăre
  • 1 gălbenuş
  • 100 ml apă
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură coriandru
  • 1 vârf de cuţit praf de ghimbir
  • 1 linguriţă curcuma
  • ulei pentru prăjit
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt. Taie pulpa de dovleac bucăţele. Prăjeşte într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline încins ceapa şi usturoiul întreg, fără coajă.

Adaugă dovleacul, mazărea, apa şi condimentele, apoi fierbe-le circa 30 de minute, până când compoziţia este moale. Pune sare şi piper, după gust. Las-o să se răcorească şi scoate căţelul de usturoi. Taie fiecare foaie de plăcintă în două.

Aşază pe fiecare bucată câte 1 lingură din compoziţia de legume. Pliază foile de aluat pe lungime, formând triunghiuri. Unge marginile cu gălbenuş şi lipeşte-le.

Prăjeşte trigoanele în baie de ulei încins, la foc mare, până când devin aurii, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.

Trigoane delicioase cu legume

Trigoane delicioase cu legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.