Trifle cu piure

Printeaza

O reteta de trifle cu piure din: cartofi, lapte, morcov, ceapa, rosie, unt, friptura, mazare, ardei gras, ulei, piper si sare.

Ingrediente:

  • 3 cartofi mari
  • 1 lingura lapte
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 1 lingura unt
  • 2 felii friptura rece
  • 1 mana mazare verde
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei
  • piper macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureti si tai legumele cubulete si feliute, la fel se procedeaza si cu friptura.

Se inabuse intr-o tigaie  ceapa, morcovul si putina sare, pana incepe sa se inmoaie.

Se adauga ardeiul gras, mazarea si carnea, amesteci si condimentezi cu sare si piper, dupa gust.

Se lasa sa se inabuse putin, avand grija ca legumele sa ramana crocante.

Se pun cartofii curatati la fiert, si se lasa sa fiarba pana cand se pot pisa. Se scurg de apa si se prepara din ei un piure adaugand in el laptele si untul, si se freaca piureul pana devine spumos.

In niste pahare inalte cu gura larga se pune un strat de piure, unul de legume cu carne, apoi iarasi unul de piure, rosii taiate cubulete si din nou piure.

Se decoreaza paharele cu verdeata si se serveste.

Trifle cu piure

Pofta buna!

 

 

Usor de preparat.

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.