Trandafiri in foitaj

Printeaza

Trandafiri in foitaj din: aluat foitaj, mere, zahar, scortisoara, unt, zeama de lamaie.

Ingrediente:Trandafiri_in_foitaj

  • 1 aluat foitaj
  • 2 mere roşii
  • zahăr
  • scorţişoară
  • 30 g unt topit
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Tai merele felii subţiri, după ce le-ai scos sâmburii, le pui într-o oală cu apă şi puţină zeamă de lămâie, apoi le fierbi puţin până se înmoaie. Le laşi la scurs într-o stre-, curătoare.

Intinzi aluatul, îl ungi cu untul, presari zahărul şi scorţişoara, după gust, apoi îl tai în 8 fâşii egale. Pe fiecare aşezi felii de măr la mijloc, cu partea unde este coaja în afară.

Acoperi cu jumătatea de aluat rămasă, apoi rulezi pentru a forma un trandafir. Le pui în cuptorul încins aproximativ 45 de minute sau până se rumenesc puţin.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta-mi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.