Totul despre uleiuri. Cele mai utilizate uleiuri

Printeaza

Totul despre uleiuri. Cele mai utilizate uleiuri

Varietatea uleiurilor este în creştere. în general, ceea ce ar trebui să ne intereseze sunt urmăroarele aspecte: uleiul de plante presat la rece este bogat în vi­tamine şi în acizi graşi care scad nivelul colesterolului. Este ideal pentru preparatele reci.

Uleiurile ieftine sunt încălzite la presă şi îşi păstrează puţine proprietăţi. De multe ori, dimensiunea sticlei ne spune ceva despre calitate: cu cât mai mică, cu atât mai scumpă.

 

Ulei de rapiţă

 

Se obţine din semin:e. Fo­losit constat el apără organis­mul de îmbolnăviri ale inimii şi vaselor sanguine – şi asta, datorită conţinutului mare de acizi graşi nesaturaţi. Uleiul rafinat întăreşte gustul condimentelor.

Ulei de măsline

 

Cu un conţinut bogat de acizi graşi nesaturaţi şi vita­mine previne îmbolnăvirile de circulaţie şi inimă. Poate fi încălzit sau utilizat rece.

Ulei aromat

 

Poate fi ulei de floarea soa­relui, de rapiţă, de măsline, aromat cu tarhon, rozmarin sau alte ierburoi, cu usturoi sau chili. Aceste tipuri de ulei sunt excelente pentru salate.

Ulei din seminţe de dovleacTotul despre uleiuri. Cele mai utilizate uleiuri

Presat la rece are un gust deosebit. Se foloseşte pentru aromă şi culoare, întrucât aceasta este pregnantă.

Ulei de arahide

 

Se obţine prin presare şi conţine multă vitamina E. Se poate încinge, aşa încât se pretează la prăjit.

Ulei de alune

 

Este presat la rece şi are o aromă irezistibilă, dulceagă. Este ideal pentru salate.

Ulei de susan

 

Provine din Asia şi este folo­sit, mai ales, pentru preparate la wok. Are o uşoară aromă de nucă şi este foarte bun pentru creierul nostru.

Despre_Uleiuri_03

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.