Totul despre pere

Printeaza

Pere

Totul despre perePerele curbate sunt înrudite cu merele şi au la origine două specii sălbatice, care creşteau cândva în întreaga Europă şi Asie. Există dovezi, conform cărora ele au fost îngrijite de oamenii din perioada neolitică. Perele sunt menţionate în texte greceşti antice şi se ştie cu certitudine că au fost cultivate de romani.

In prezent există două categorii distincte de pere – cele europene şi cele asiatice. Primele sunt mai aromate şi mai moi, în vreme ce perele asiatice sunt mai crocante şi au o aromă mai delicată. Perele pot fi combinate cu brânză Gorgonzola, pentru o bruschetta mai deosebită, sau pot fi folosite în salate, conferind un plus de dulceaţă şi textură. Fiind uşor digerabile şi acrişoare, pot fi, de asemenea, combinate cu mâncăruri din carne de porc, miel sau creveti.

Inainte de toate, însă, ele servesc la prepararea deserturilor. Pot fi fierte, caramelizate, înmuiate în coniac şi folosite în budinci, prăjituri, fursecuri şi plăcinte, Poire Williams este un digestiv ideal ca însoţitor al deserturilor, o băutură alcoolică uşoară, produsă în Alsacia şi Elveţia, din apreciatul soi de pere Bartlett, pe care francezii îl numesc Bon-Chretien de William.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.