Totul despre maioneza Maioneza

Printeaza

Maioneza

despre maionezaOriginea maionezei a stârnit controverse încă din secolul XVIII. Sâ fie ea un omagiu adus victoriei francezilor în bătălia de la Mahon? Denumirea ei provine oare de la cuvântul moyeunaise, care se referă la gălbenuşul de ou?

A fost numită după Ducele de Mayenne? Dacă vinegreta este o relaţie pe termen scurt între ulei şi oţet, maioneza este o căsnicie fericită, de lungă durată. Lecitina, o componentă a gălbenuşului de ou, este secretul.

Peste gălbenuşul de ou se picură ulei şi se bate până se obţine o compoziţie cu un conţinut de grăsime cuprins între 65% şi 85%, apoi se aromatizează cu un oţet fin sau cu suc de lămâie şi muştar.

In prezent, maioneza folosită la îmbunătăţirea gustului sandviciurilor, a salatelor de cartofi şi a ouălor umplute, pusă peste hamburgeri sau folosită la garnisirea cartofilor prăjiţi, este cumpărată în cea mai mare parte din comerţ, pentru ca cei care aspiră la titlul de maestru-bucătar să-şi poată păstra puterea braţelor pentru alte sarcini.

In prezent, sunt disponibile alternative cu mai puţină grăsime – smântână pentru salate, Miracle Whip, iaurtul degresat – însă doar maioneza are acel gust bogat, clar şi acrişor, care completează perfect gustul ouălor, al peştelui şi al cartofilor.

Mulţi au renunţat la regimul de slăbit din cauza perspectivei sumbre de a trăi fără maioneză.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.