Tortulete de post

Printeaza

Tortulete de post din: cacao, bicarbonat, faina, zahar vanilat, zahar, lapte de soia, ulei, zmeura, miere, ornamente.

Ingrediente:Tortulete de post

Pentru blat:

2 linguri cacao

  • o linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
  • 270 g făină
  • un plic zahăr vanilat
  • 130 g zahăr
  • 400 ml lapte de soia
  • 100 ml ulei

Pentru umplutură:

  • restul de blat
  • 100 g zmeură
  • 2 linguriţe miere

Pentru glazură:

  • zmeură
  • ornamente pentru decor
  • glazură lămâie

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă făina, cacaua şi bicarbonatul. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă uleiul şi laptele de soia treptat, amestecând continuu cu mâna, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tava pentru prăjituri unsă cu ulei si tapetată cu făină şi se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute.

Se scoate după ce trece testul scobitorii şi se lasă apoi blatul la răcit.

Când este rece, se taie cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm (ar trebui să rezulte 12 cercuri), apoi fieca­re cerc de blat se taie în două foi.

Resturile de blat se sfărâmiţează bine cu furculiţă şi se amestecă cu zmeura zdrobită şi mierea, până când se obţine o pastă densă.

Se ung jumătate din cerculeţele de blat cu cremă şi se acoperă cu celelalte jumătăţi, presând uşor.

Se prepară glazura de lămâie conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se toarnă pe tortuleţe. Se decorează cu zmeură şi ornamente.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.