Tortulete crocante

Printeaza

Tortulete crocante din: faina, unt, praf de copt, sare, ciocolata, oua, zahar, miere, cafea, vanilie, smantana, alune, frisca.

Ingrediente:Tortulete_crocante

Pentru blat:

  • 125 g făină
  • 115 g unt
  • o linguriţă praf de copt
  • 1/4 linguriţă sare
  • 150 g ciocolată de menaj
  • 3 ouă mari
  • 50 g zahăr
  • 3 linguriţe miere
  • o lingură cafea tare
  • esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 150 g alune nesărate

Pentru servit:

  • 300 g frişcă
  • bănuţi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina, sarea şi praful de copt şi apoi se cern. Se topesc ciocolata şi untul, iar ouăle şi zahărul se. amestecă pentru a obţine o cremă în care se adaugă mierea, vanilia, cafeaua.

Se adaugă încet ciocolata şi untul topite, se amestecă şi apoi se pune amestecul de făină. Se toarnă într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie.

Se coace 40 de minute, se lasă să se răcească şi apoi se taie mici porţii cu ajutorul unui cerc de metal.

Pentru glazură se amestecă la bain marie ciocolata cu smântână pentru frişcă. Când s-a topit, se trage de pe foc şi se pun alunele mărunţite uşor.

Se scufundă micile prăjituri în glazură, se aşază pe un grătar şi se lasă să se închege. Se decorează cu frişcă şi bănuţi de ciocolată.

Tortulete crocante

Tortulete_crocante

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.