Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

Printeaza

O reteta de tortulet de ciocolata umplut cu cirese din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, oua, ciocolata cu lapte, smantana, dulceata de cirese, cirese si frunze de menta.

Ingrediente: Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

  • 100 g ciocolată de menaj
  • 80 g unt
  • 70 g zahăr
  • 20 g faină albă
  • 2 ouă

pentru umplutură:

  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 1 lingură smântână dulce
  • 100 g dulceaţă de cireşe

pentru decor:

  • cireşe
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pune într-o crăticioară smântână şi ciocolata cu lapte şi topeşte-o, apoi amestec-o cu dulceaţa de cireşe; întinde compoziţia pe o placă metalică şi pune-o în congelator.

Bate ouăle cu zahărul şi adaugă faina. Topeşte untul şi ciocolata de menaj şi încorporează-le în compoziţia de ouă cu zahăr şi faină.

Pune compoziţia obţinută într-un poş şi umple până la jumătate 4 forme mici de tort. Infige în mijloc o bucată din foaia de ciocolată cu dulceaţă şi umple formele până sus. Coace-le circa 10 minute în cuptorul încălzit la 190°/200° C.

Scoate tortuleţele din forme şi decorează-le cu câteva cireşe şi cu frunze de mentă.

Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

 Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.