Tortillas cu legume dulci

Printeaza

O reteta delicioasa de tortillas cu legume dulci din: cartofi, dovleac, dovlecel, mazare, ceapa, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, smantana dulce, emmentaler, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tortillas cu legume dulci

  • 3  cartofi albi
  • 300 g dovleac (numai pulpa)
  • 1 dovlecel
  • 150 g mazăre boabe
  • 1  ceapă albă
  • 2  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 4  ouă
  • 100 ml smântână dulce
  • 120 g Emmentaler ras
  • pătrunjel
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii întregi în apă cu sare. Spală şi îndepărtează capetele dovlecelului, apoi taie-l cubuleţe. Opăreşte-i în apă clocotită împreună cu mazărea şi scurge legumele imediat.

Căleşte ceapa în ulei de măsline. Când devine sticloa­să, adaugă dovleacul tăiat cubuleţe, usturoiul şi potriveşte gustul cu sare şi piper. Fierbe-le pe foc 3-4 minute, adau­gă dovleceii şi mazărea şi mai lasă-le la foc potrivit încă 4 minute.

Curăţă cartofii, taie-i felii şi lasă-i să se răcorească. Bate ouăle cu smântână, adaugă brânza rasă, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust şi toarnă amestecul şi cartofii peste legumele din tigaie.

Incălzeşte cuptorul la 190° C, toarnă compoziţia în­tr-o formă de tort îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-o 25-30 de minute. Las-o să se răcorească puţin şi serveşte-o tăiată felii.

Tortillas cu legume dulci

Tortillas cu legume dulci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.