Tortilla cu salam chorizo si dovlecei

Printeaza

Tortilla cu salam chorizo si dovlecei din: ceapa rosie, ulei de masline, salam chorizo, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, busuioc, oua, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Tortilla_cu_salam_chorizo_si_dovlecei

  • 2 cepe roşii
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 200 de grame de salam chorizo
  • 600 de grame de dovlecei
  • 1 căţel de usturoi
  • zeama unei lămâi bio
  • jumătate de legătură de busuioc proaspăt
  • 6 ouă
  • 20 de mililitri de smântână proaspătă lichidă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi taie cepele felii, căleşte-le în 2 linguri de ulei. Curăţă salamul de pieliţă, taie-l rondele şi adaugă-l peste ceapă.

Lasă compoziţia pe foc timp de 2 minute. Taie dovleceii în patru, pe lung, apoi în cubuleţe de 3-4 centi­metri.

Lasă la foc potolit, timp de 7-8 minute (trebuie să devină uşor crocante).

Adaugă usturoiul tăiat în felii subţiri şi lasă încă 2 minute pe foc. Toarnă deasupra zeama lămâii.

Amestecă totul şi încorporează foile de busuioc mărunţite, apoi ouăle bătute bine şi smântână. Presară sare şi piper.

Varsă totul într-o tigaie încinsă cu restul uleiului şi lasă pe foc încă 5 minute.

Lasă apoi totul la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10 minute.

Tortilla cu salam chorizo si dovlecei

Tortilla_cu_salam_chorizo_si_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.