Tortellini cu sfecla rosie

Printeaza

Tortellini cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 6 ouă
  • un kg spanac
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 250 g brînză de vaci
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 500 g sparanghel
  • 250 g sfeclă roşie
  • 30 g seminţe de susan
  • 100 g boabe de porumb
  • ulei
  • boia dulce
  • parmezan

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă şi se călesc în ulei încins. Se adaugă spanacul tocat mărunt, se căleşte pînă se înmoaie. Se lasă să se răcească, se pun brînza de vaci, trei ouă, oregano, cimbrul, sarea şi piperul.

Făina se amestecă bine cu o linguriţă de sare, ouăle rămase şi puţină apă rece pînă cînd rezultă un aluat elastic, nelipicios.

Se lasă să stea zece minute, apoi se întinde într-o foaie sub­ţire. Se decupează rondele, se pune umplutură la mijloc şi se împa­chetează sub formă de tortelini. Se fierb în apă cu sare, se sept cu o spumieră şi se pun într-un castron.

Sfecla roşie se curăţă de coajă, se spală şi se fierbe. Se taie cubuleţe şi se pune peste tortelini, împreună cu sparanghelul fiert, seminţele de susan şi boabgle de porumb. Se condimentează, se amestecă şi se servesc imediat.

Se servesc presărate cu boia dulce sau parmezan ras.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.