Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere in supă de ceapă

Printeaza

O reteta simpla de tortelli umpluti cu ficatd e rata si mere in supa de ceapa din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, foie gras de rata, mere, unt, coniac, ceapa, usturoi, unt, supa, parmezan si hasmatuchi.

Ingrediente:Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere in supă de ceapă

pentru aluat:

  • 500 g faină albă
  • 7 ouă
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru umplutură:

  • 200 g foie gras de raţă
  • 2 mere
  • 50 g unt
  • 1/2 păhărel de coniac

pentru asezonare:

  • 200 g ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • 1/2 l supă
  • 100 g parmezan
  • 1 legătură hasmaţuchi (sau pătrunjel)
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Toarnă faina în formă de fântână, pune în mijloc ouăle, adaugă uleiul şi un praf de sare, apoi frământă. întinde o foaie subţire şi taie-o în pătrate. Spală merele, usucă-le şi taie-le cubu- leţe. Căleşte-le într-o crăticioară cu untul şi cu 1 lingură de coniac până se înmoaie.

Pune în centrul fiecărui pătrat de aluat câte puţin foie gras de raţă tăiat cubuleţe şi puţină compoziţie de mere. înainte de a închide tortelli, unge aluatul cu coniac, apoi condimentează cu sare şi piper, după gust. închide tortelli şi fierbe-i în multă apă clocotită cu puţină sare.

Separat, într-o altă crăticioară, topeşte 50 g de unt, pune ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi lasă-le să se înăbuşe, la foc foarte mic, timp de circa 10 minute, apoi toarnă supa şi lasă la fiert încă 10 minute.

Scurge pastele şi serveşte-le într-un castronel cu supă de ceapă, presară parmezan ras şi decorează cu hasmaţuchi.

Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapă

Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere in supă de ceapă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.