Tortelli cu homar in supă de tarhon

Printeaza

O reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua, praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Tortelli cu homar in supă de tarhon

pentru aluat:

  • 250 g faină albă
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 1 homar
  • 200 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură civetă tocată (sau ceapă verde)
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură tarhon
  • sare

pentru asezonare:

  • 4 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • măghiran
  • oregano
  • cimbru
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 1 legătură de tarhon
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Pune homarul la fiert pentru 3 minute în apă clocotită cu un praf de sare, scoate-1 şi păstrează apa (o vei folosi la fierberea pas­telor), apoi decortichează-i corpul şi cleştii. Taie carnea cubuleţe. Fierbe carto­fii în coajă, scurge-i, curăţă-i de coajă, taie-i cuburi şi pune-i peste carnea de homar.

Prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins ceapa tăiată mărunt şi 1 lingură de civetă tocată, cu un praf de sare. Adaugă homarul şi cartofii şi amestecă bine obţinând o pastă omogenă pe care o vei folosi ca umplutură.

Amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământă şi lasă aluatul să se odih­nească 30 de minute. întinde două foi foarte subţiri şi confecţionează ravioli.

Prepară pasta pentru asezonare: prăjeşte în ulei încins ceapa tocată, adaugă roşiile de- cojite, curăţate de seminţe şi tăiate cubuleţe, ierburile aromatice şi usturoiul pisat. Pune sare şi piper, după gust, şi fierbe sosul la foc mic până la evaporarea lichidului. Pune ravioli într-o oală cu apa rămasă de la fierberea homarului, în care ai pus 1 legătu­ră de tarhon, fierbe-i 3 minute şi scurge-i.

Aşază pe fiecare farfurie câte 2 linguri din pasta pentru asezonare şi aranjează ra­violi deasupra. Ia două căni din lichidul în care au fiert ravioli şi pune la fiert până când scade la jumătate, apoi adaugă 3 linguri de ulei. Toarnă peste paste şi decorează cu câte o crenguţă de tarhon trecut prin ulei fierbinte.

Tortelli cu homar în supă de tarhon

Tortelli cu homar in supă de tarhon

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.