Tort vegetal cu banane

Printeaza

Tort vegetal cu banane din: nuca, zahar, praf de copt, faina, cacao, sare, frisca, ciocolata, banane.

Ingrediente:Tort vegetal cu banane

Pentru blat:

  • 150 g nucă măcinată fin
  • 150 g zahăr
  • 250 ml apă minerală
  • 1 plic praf de copt
  • 7 linguri făină
  • 1 lingură cacao
  • 1 praf sare

Pentru cremă:

  • 2 linguri cacao
  • 500 g frişcă vegetală
  • 2 banane

Pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • esenţe, după gust

Pentru decor:

  • 1 banană
  • 50 g ciocolată de menaj de post
  • 50-75 g nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Prepari siropul din apă cu zahăr şi esenţele dorite. Laşi să scadă puţin, apoi iei de pe foc.

Pentru blat, amesteci apa minerală cu zahărul, nuca, praful de copt, sarea, cacaua şi făina.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul încălzit, până trece testul cu scobitoarea. însiropezi şi laşi la răcit.

Intre timp, pregăteşti crema din frişca amestecată cu cacao şi mixată până devine o cremă fină şi tare. Tai bananele în două, pe lung, le pui pe blat, apoi torni crema şi nivelezi.

Ornezi tortul cu banana feliată şi cu ciocolata răzuită mare, iar pe margini presari cu grijă nucă măcinată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.