Tort Stracciatella

Printeaza

Tort Stracciatella din: faina, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, cacao, mascarpone, smantana pentru frisca, gelatina, apa, fulgi de ciocolata, zahar pudra, ciocolata.

Ingrediente:Tort Stracciatella

Pentru blat:

  • 150 g făină
  • 7 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură cacao

Pentru cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 400 g smântână pentru frişcă
  • 1 plic gelatină
  • 100 ml apă
  • 50 g fulgi de ciocolată
  • 120 g zahăr pudră

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi la viteză mare gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albă. Adaugi untul moale şi continui să mixezi până se omogenizează. Pui făina, praful de copt, pudra de cacao şi amesteci.

Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Când este gata, scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.

Pentru cremă, înmoi gelatina în apă. Separat, mixezi smântână pentru frişcă cu zahărul până se întăreşte, apoi o dai la frigider. Pui gelatina la foc mic şi o amesteci continuu până se topeşte, fără să ajungă să fiarbă.

Ulterior, o torni peste mascarpone şi le baţi cu mixerul. Adaugi şi frişca de la frigider. La final, pui fulgii de ciocolată. Tomi crema peste blat şi decorezi tortul cu ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.