Tort spaniol cu portocale

Printeaza

O reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt, coaja de portocale si portocale.

Ingrediente:Tort spaniol cu portocale

pentru blat:

  • 1 portocala
  • 3 oua
  • 70 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri lichior de portocale

pentru crema:

  • 2 oua
  • 200 g ciocolata negara
  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala

pentru decor:

  • 2 portocale

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o formă de tort (de 20 cm) cu 20 g unt. Se rade coaja unei portocale, apoi se stoar­ce sucul. Se separă ouăle. Se topesc 50 g unt şi se lasă să se răcorească.

Se bat gălbenuşurile cu zahărul; se înglobează treptat coaja rasă şi zeama de portocală, făina şi praful de copt cernute, apoi albuşurile bătute spumă tare, amestecând mereu până la omogenizare. Se toarnă compoziţia în formă şi se coace blatul 35-40 de minute.

Pentru cremă, se topeşte la bain-marie ciocolata. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă zahărul, coaja rasă a unei jumătăţi de porto­cală şi gălbenuşurile. Se omogeni­zează, apoi se înglobează albu­şurile bătute spumă. Se dă crema la frigider 30 min.

Se taie blatul rece pe 2 niveluri; ambele se însiropează cu lichior de portocale. Se unge blatul de jos cu 1/4 din cremă, se acoperă cu al doi­lea blat şi se îmbracă tortul în cre­ma rămasă. Se dă tortul la frigider 2 ore. Apoi se decorează cu felii de portocale şi se serveşte.

Tort spaniol cu portocale

Tort spaniol cu portocale

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort spaniol

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.