Tort-sarlota cu stafide si ciocolata amaruie

Printeaza

Tort-sarlota cu stafide si ciocolata amaruie din: stafide, nuci, ciocolată amă­ruie, frisca, unt, cacao, zahar, apa, lapte, făină, zahăr pudră, oua.

Ingrediente:Tort_sarlota_cu_stafide_si_ciocolata_amaruie

  • câte 100 g stafide, nuci şi ciocolată amă­ruie
  • 150 g frişcă
  • 2 linguri unt pentru uns

Pentru crema 1:

  • 100 g cacao
  • 100 g zahăr
  • 150 ml apă

Pentru crema 2:

  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri făină
  • 100 g zahăr

Pentru crema 3:

  • 400 g unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri

Mod de preparare:

Cu 2-3 ore înainte de preparare, înmoi stafidele în rom diluat cu apă căldu­ţă. Coci puţin nucile şi le toci cu cuţitul. Dai ciocola­ta pe răzătoarea mare.

Amesteci toate ingredi­entele pentru crema 1 într-o cratiţă pe care o pui pe foc mediu, să fiarbă până se topeşte zahărul.

Pentru crema 2, ames­teci de asemenea ingredi­entele, le fierbi şi le laşi să se răcească. Pentru crema 3, freci untul spumă cu zahărul şi cu gălbenuşurile.

Amesteci cele trei creme reci cu stafidele scurse, nucile şi ciocolata. Torni compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie şi unsă cu unt. Laşi forma în congelator timp de 2 ore, apoi scoţi tortul şi îl decorezi cu frişcă.

Tort-sarlota cu stafide si ciocolata amaruie

Tort_sarlota_cu_stafide_si_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.