Tort-sah cu crema de zmeura si frisca

Printeaza

Tort-sah cu crema de zmeura si frisca din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, amidon, praf de copt, cacao, zmeura, gelatina alba, iaurt, sirop de zmeura, frisca,  întăritor de frişcă, ciocolată albă.

Tort_sah_cu_crema_de_zmeura_si_frisca

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 120 g făină
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 linguri cacao

Ingrediente pentru cremă si ornat:

  • 350 g zmeură
  • 10 foi gelatină albă
  • 150 g iaurt
  • 75 g zahăr
  • 3 linguri sirop de zmeură
  • 700 ml frişcă
  • 1 plic întăritor de frişcă
  • 50 g ciocolată albă rasă

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ta- petează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (o 24 cm). Se prepară blatul: se bat ouăle cu 4 linguri de apă fierbinte, zahăr tos şi za­hăr vanilinat. Se înglobează făina amestecată cu amidon, praf de copt şi cacao. Se coace în forma pregătită, timp de cca 30-35 min.

Se scoa,te blatul din cuptor, se răs­toarnă din formă şi se umezeşte hârtia de pe fund. Se desprinde apoi cu grijă, iar blatul se lasă să se răcească com­plet, pe un grătar de bucătărie. Apoi se taie pe 2 niveluri, la 2/3 de bază, folo­sind o aţă groasă.

Blatul de jos se taie pe 2 niveluri late, iar cel de sus pe 2 niveluri înguste. Un blat îngust se aşază pe un platou de tort; de jur-împrejur se montează un inel de la o formă de tort.

Din cele două blaturi groase, supra­puse, se taie cercuri concentrice: se folosesc fie castroane din inox de di­mensiuni diferite, fie un şablon decupat din carton, cu diametrul de 21 cm.

In acest caz se aseaza sabalonul (diamteru 21) si se taie blaturile in jurul lui cu un cuţit cu lama subţire şi foarte bine ascuţită. Se micşorează apoi şablonul, decupând şi eliminând 3 cm din carton, de jur-împrejur; se aşază pe blaturi şi se decupează din nou hia­turile cu cuţitul; se continuă aşa până la centru.

Pentru cremă, se înmoaie foile de ge­latină în apă rece 5 min. Se amestecă 150 g zmeură pasată, iaurt şi zahăr. Se încălzeşte siropul şi se dizolvă gelatina. Se amestecă împreună cu 3 linguri compoziţie de iaurt şi se înglobează în restul de compoziţie.

Se bat cu mixerul 500 ml frişcă şi se înglobează în compoziţia de iaurt, cu puţin timp înainte ca aceasta să se întă­rească; se adaugă apoi 200 g zmeură; se încorporează cu mare atenţie.

Blatul de pe platou se unge cu un strat subţire de cremă. Se aşază deasu­pra, din interior către exterior, 3 dintre cercurile decupate, la intervale de 3 cm, având grijă să păstrăm mereu acelaşi centru. Interstiţiile se umplu cu cremă, şpriţată.

Se aşază în formă cercurile de blat rămase, exact deasupra interstiţiilor de cremă din stratul anterior. Spaţiile ră­mase acum goale între cercurile de blat se umplu cu cremă, iar deasupra cremei se mai aşază alte 3 cercuri de blat, la intervale egale. Se umplu din nou interstiţiile cu cremă şi se unge tot ansamblul cu un strat subţire de cremă.

Se aşază al doilea blat subţire şi se dă la frigider 3 ore. Se îndepărtează inelul din jurul tortului; se bate restul de frişcă împre-ună cu praful întăritor; se îmbracă tortul şi se şpriţează rozete. Se ornează cu boabe de zmeură.

Tort-sah cu crema de zmeura si frisca

Tort_sah_cu_crema_de_zmeura_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.