Tort cu rom si gem de afine

Printeaza

Tort cu rom si gem de afine din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, gelatina, frisca, zahar, lapte, esenta de vanilie, rom, gem de afine si fructe uscate.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de copt

pentru umplutura:

  • 3 pliculete gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri rom
  • 250 g gem de afine
  • fructe uscate pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se mixeaza untul moale cu zaharul. Se adauga ouale si faina cernuta cu amidonul si praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o tava mai ingusta, unsa si acoperita cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute.

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Frisca se bate cu zaharul. Laptele se amesteca cu esenta de vanilie si se pune pe foc.

Se aduce la punctul de fierbere si se da deoparte. Se adauga romul si gelatina, amestecand pana gelatina s-a topit complet si se lasa la racit. Se adauga frisca si se omogenizeaza.

Se taie blatul rece in trei. Se asaza prima foaie, se unge cu gem, se pune frisca si se continua la fel cu celelalte foi.

Se imbraca si se decoreaza tortul cu frisca si cu fructe uscate. Se lasa la rece mai putin 2-3 ore.

Tort cu rom si gem de afine

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Vreau si eu o felie 🙂 Imi dai?

  2. Adriana Valentina

    Arata bine tortul asta

  3. Am luat reteta ta ….zilele astea am sa prepar tortul. Debia astept sa vad rezultatul!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.