Tort cu rom, cacao si ciocolata

Printeaza

Tort cu rom, cacao si ciocolata din: lapte, cacao, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, unt, ciocolată albă menaj, frisca lichida.

Tort_cu_rom_cacao_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 180 ml lapte
  • 5 linguri cacao
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură esenţă de rom

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri zahăr
  • 50 g unt

Ingrediente pentru glazura:

  • 200 g ciocolată albă menaj
  • 200 g frisca lichida

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt. Com­bini laptele cald cu cacaua şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu 150 g de zahăr.

Gălbenuşurile le freci cu restul de zahăr şi cu uleiul turnat în fir subţire.

Incorporezi în gălbenuşuri crema de cacao, făina şi esenţa de rom.

Torni compoziţia peste albusuri si amesteci usor.

Torni compoziţia într-o formă rotundă de tort, în care ai pus hârtie de copt, şi o dai la cuptor până trece testul scobi­torii.

După ce s-a răcit, împărţi blatul în patru bucăţi egale.

Pentru crernă, combini făina, cacaua şi zahărul.

Torni laptele şi pui va­sul pe foc, amestecând până crema începe să se îngroaşe.

Torni cre­ma în alt vas şi ames­teci până se răceşte.

La sfârşit încorporezi untul frecat spumă. Dai la frigider 2-3 ore.

Pentru glazură, aşezi un vas pe foc şi torni frişca lichidă.

Adaugi cioco­lata ruptă şi amesteci până când se topeşte.

O laşi la răcorit, împărţi crema în trei şi asamblezi tortul, deasupra fiind o felie de blat.

Torni peste el glazura de ciocolată albă şi decorezi după imaginaţie.

Tort cu rom, cacao si ciocolata

Tort_cu_rom_cacao_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.