Tort picant de spanac cu oua si cartofi

Printeaza

 

O reteta de tort de spanac, oua, cartofi, faina, margarina, branza, smantana, sare, praf de copt, ceapa, nucsoara, piper, usturoi, iaurt si cascval.Tort picant de spanac cu oua si cartofi

Ingrediente aluat:

  • 300 g făină
  • 70 g margarină
  • 1 ou
  • 100 g brânză de burduf
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • 1 plic praf de copt

 

Ingrediente umplutură:

  • 700 g spanac
  • 1 ceapă
  • 3 căţei usturoi
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g iaurt
  • 100 g caşcaval ras
  • 1 felie pâine
  • 300 g cartofi
  • 6 ouă
  • 4 linguri smântână
  • ulei
  • sare
  • piper
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu margarina, oul, pra­ful de copt, brânza de burduf, smântână şi un praf de sare şi frămânţi aluatul. Laşi să se odihnească şi pregăteşti umplutura: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti împreună cu usturoiul pisat. Adaugi spanacul fiert şi tocat şi le căleşti împreună câteva minute, apoi le dai deoparte.

Fărâmiţezi brânza, o freci cu iaurtul, caşcavalul ras, sare, piper, nucşoară, omogenizezi compoziţia şi o împărţi în două. Intr-o parte adaugi spanacul călit, iar în cealaltă cartofii fierţi şi raşi.

Intinzi o parte mai mare de aluat într-o formă de tort unsă cu unt, astfel încât să-i acoperi şi marginea laterală. Pui compoziţia de cartofi, îi faci 6 adâncituri şi spargi în fiecare câte un ou.

Intinzi apoi cu grijă compoziţia cu spanac, astfel încât să nu spargi ouăle. Din aluatul rămas întinzi o foaie , îl înţepi cu furculiţa, îl ungi cu smântână şi presari caşcavalul ras. Dai tortul la cuptor pentru 1 oră, la foc domol. Il tai după ce s-a răcorit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.