Tort Merengue

Printeaza

Tort Merengue din: albusuri, suc de lamaie, cacao, zahar pudra, frisca, nuci si ciocolata rasa.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:Tort_Meringue

  • 8 albusuri
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri cacao
  • 400 g zahar pudra
  • 400 g frisca
  • 150 g nuci de macadamia (in lipsa, alune sau nuci obisnuite)
  • 100 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 120°C. Se bat albuşurile cu suc de lă­mâie, înglobând treptat cacao şi zahăr pudră. Compoziţia se aşază în şpriţul prevăzut cu forma mare. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se şpriţează 4 blaturi (20-22 cm 0) şi se coc cea 45 min. Se lasă să se răcească.

Pentru umplutură, se ba­te frişca. Se toacă nucile grosier. Se pun deoparte 2 linguri de nuci şi 2 linguri de ciocolată rasă. Restul se înglobează în compoziţia de frişca, împreună cu ciocolată rasă care a ră­mas.

Se unge un blat cu 1/3 din cantitatea de frişca şi se aşază deasupra cel de-al doilea blat.

Se continuă astfel până ce se epuizează cantitatea de cremă de frişca. Se încheie cu cel de-al patrulea blat şi se presară deasupra nucile şi cioco­lata rasă puse deoparte. Eventual se presară şi puţin zahăr pudră.

Tort Meringue

Tort_Meringue

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort merengue
  • merengue prajitura

4 comentarii

  1. Delicios tortul asta

  2. imi place tortul merengue daaaaaaaaa

  3. Vreau sa gust si eu din tortul asta

  4. Imi dai si mie sa gust din tortul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.