Tort mereng

Printeaza

Tort mereng

Ingrediente:Tort mereng

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • cremă de ciocolată
  • 300 g frişca
  • ulei
  • făiuă
  • fructe din dulceaţă

 

Mod de preparare:

Se prepară în trei blaturi. Se bat albuşurile foarte tare, adăugind treptat zahărul tos (încălzit puţin în prealabil). Se bat cu telul continuu. Se unge fundul unei forme de tort, cu ulei, se presară cu făină, apoi se întinde pe ea un strat de albuş bătut, gros de 1,1/1-2 cm.

Se coace în cuptor, la foc slab, pînă se usucă bine. Se repetă operaţia pentru restul de blaturi. Blaturile răcite se ung cu cremă de ciocolată, se aşază unul peste altul potrivindu-se marginile.

Se şpriţuieşte deasupra cu multă frişcă bătută. Se poate decora cu cîteva boabe de dulceaţă de vişine sau cireşe, bine scurse de sirop.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.