Tort de mere cu blat de nuci

Printeaza

Tort de mere cu blat de nuci din: oua, nuci, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, lichior de migdale, mere, frisca.

 

IngredienteTort de mere cu blat de nuci

  • 4-6 ouă
  • 6 linguri de nuci măcinate
  • 8 linguri de zahăr de esenţă de vanilie
  • 8 linguri de făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la o lămâie
  • 4 linguri de lichior de migdale
  • 8-10 mere
  • 250 ml frişca

 

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să pregătiţi tava cu hârtie pentru copt şi să daţi drumul la cuptor.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, peste care se presară puţină sare şi coaja de lămâie.

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi se bate în continuare bine până se topeşte zahărul.

Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, nucile şi făina şi se amestecă încet, astfel încât să nu se lase la copt.

Se bagă compoziţia în cuptor şi se coace la o temperatură de 120 de grade.

Intr-un bol, se prepară pasta de mere. Merele se curăţă de coajă, se stropesc cu 2-3 linguri de lichior de migdale şi zeama de la o lămâie şi se zdrobesc cu blenderul până se transformă într-un piure.

După ce s-a copt, blatul se lasă la răcit, se taie pe orizontală în două şi se aşază pe un platou în felul următor: blat, cremă de mere, blat, se îmbracă cu frişca, se mai pune un rând de piure de mere pe deasupra şi se ornează cu felii subţiri de mere glasate şi pe margini se presară nuci coapte.

Se lasă câteva tortul cateva ore la rece.

Când îl tăiaţi şi după ce îl veţi gusta, veţi obseva cum blatul şi merele vor căpăta o aromă de la lichiorul de migdale.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.