Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

Printeaza

O reteta de tort krantz cu alune si nuci caramelizate din unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, nuga si dulceata.

Ingrediente:Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

  • 150 g unt moale
  • 75 g zahăr
  • sare
  • 2 ouă
  • 100 g faină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 3 linguri alune măcinate
  • 125 g nuga
  • 2 linguri dulceaţă
  • 5 linguri amestec de alune şi nuci caramelizate

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi 100 g unt moale cu zahărul şi un praf de sare până obţineţi un amestec cremos. Incorporaţi ouăle unul câte unul. Cerneţi făina şi praful de copt peste ames­tecul de mai sus, apoi încoroporaţi alune­le.

Umpleţi o formă rotundă de cozonac (0,16 cm) cu aluatul pregătit şi coaceţi-l circa 25 de minute pe nivelul cel mai de jos al cuptorului. La final, răstrunaţi-l şi lăsaţi-l să se răcească. Incingeţi cantitatea de nuga la foc mic şi amestecaţi continuu. Adăugaţi 50 g unt.

Continuaţi să ameste­caţi. Tăiaţi prăjitura de trei ori, orizontal. Puneţi 2 linguri amestec de nuga pe primul blat, pe al doilea dulceaţa, pe al treilea 1 -2 linguri nuga, aşezaţi-le unul peste ce­lălalt şi aşezaţi deasupra ultimul blat. îm­brăcaţi prăjitura în restul de nuga, presăraţi bucăţile de alune şi nuci caramelizate şi lăsaţi-o cca. 30 de minute la rece.

La final, ornaţi-o, eventual, cu tablete de ciocolată.

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tort krantz reteta originala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.