Tort de inghetata cu piscoturi

Printeaza

O reteta de tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar, lapte, frisca, zmeura, ciocolata, lamaie si piscoturi.

 

Ingrediente:Tort de inghetata cu piscoturi

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g zmeura
  • 200 g ciocolata
  • 1 lamaie
  • 400 g piscoturi pentru sampanie

 

Mod de preparare:

Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, amestecand continuu până se îngroaşă compoziţia.

Mixezi frişca, răcită în prealabil în frigider, timp de 3 ore. Speli, cureţi şi pasezi zmeura.

Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Razi fin coaja de lămâie, apoi storci zeama fructului.

Impărţi în mod egal crema cu frişcă, în trei vase. Amesteci o parte cu piureul de zmeură pasat, una cu ciocolata topită, iar cealaltă cu zeama şi coaja de lămâie.

Tapetezi baza şi pereţii unei forme de tort cu pişcoturi. Torni pe rând şi nivelezi cele trei compoziţii.

Introduci forma în congelator, pentru 3 ore. Scoţi tortul pe un platou şi îl decorezi cu ciocolată rasă sau cu un topping la alegere.

Tort de inghetata cu piscoturi

Tort de inghetata cu piscoturi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Inghetata caramel cu sos de portocale

Reteta zilei: Crema de caramel cu inghetata

Crema de caramel cu inghetata din: lapte, caramele, ciocolata cu lapte, inghetata de vanilie, esenta de vanilie. Ingrediente:  ½ cesti de lapte 1 kg caramele ½ kg ciocolată cu lapte inghetata de vanilie 1 linguriță de esenta de vanilie       Mod de preparare: Adaugati laptele și caramelele într-un bol la bain-marie. Dupa ce […]

Inghetata de vanilie cu flori de salcam

Inghetata de vanilie cu flori de salcam

Inghetata de vanilie cu flori de salcam din: oua, lapte, smantana, flori de salcam, vanilie, miere. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 300 ml lapte 3,5% 300 ml smântână dulce 10-15 inflorescenţe de salcâm 1 păstaie de vanilie 2-3 linguri miere (opţional)   Mod de preparare: Cu o seară înainte de pregătirea propriu-zisă a îngheţatei, se încălzeşte laptele […]

 

Inghetata de hibiscus

Inghetata de hibiscus

Inghetata de hibiscus din: flori de hibiscus, apa, frisca, revent. Ingrediente: flori de hibiscus 200 ml apa 250 g tije de revent 500 ml frisca     Mod de preparare: Se aşază o mână de flori de hibiscus uscate în 200 ml apă; se dau 2-3 clocote, apoi se stinge focul, se acoperă vasul şi se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • tort de inghetata cu piscoturi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.