Tort inghetat de kefir cu fructe de padure

Printeaza

Tort inghetat de kefir cu fructe de padure din: zahar brun, vanilie de Bourbon, kefir, smantana, fructe de padure.

Ingrediente:Tort inghetat de kefir cu fructe de padure

  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 linguriţă vanilie de Bourbon pisată
  • 200 ml kefir
  • 200 ml smântână dulce pentru frişcă
  • 500 g fructe de pădure asortate (de exemplu mure şi afine)

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle într-un bol metalic. Se stoarce lămâia. Se adaugă la ouă sucul de lămâie, zahărul şi vanilia şi se bat în bain-marie. Nu trebuie să se încălzească prea mult şi în niciun caz nu trebuie să ajungă la fierbere, deoarece se taie compoziţia.

Se înglobează kefirul şi se aşază acum bolul într-o baie de apă de la gheaţă. Se bate compoziţia în continuare, până ce ajunge la temperatura camerei. Se bate smântână frişcă şi se înglobează cu grijă.

Se spală fructele de pădure, se curăţă şi o treime din ele se pasează. Se tapetează cu folie transparentă o formă mică de tort (20 cm diametru). Se aşază înăuntru un strat de compoziţie de îngheţată, deasupra se repartizează piureul de fructe şi câteva boabe de afine şi mure.

Se continuă la fel până ce se epuizează ingredientele. Deasupra trebuie să se afle un strat de fructe de pădure. Se acoperă forma cu folie transparentă şi se dă la congelator cel puţin 4 ore.

Inainte de servire, se scoate tortul din formă, se îndepărtează folia şi se aşază tor tul pe un platou.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.