Tort îngheţat de căpşuni

Printeaza

Tort îngheţat de căpşuni din: oua, suc de lamaie, zahar, capsuni, suc de portocale, iaurt integral, frisca, zahar pudra.

Ingrediente:Tort_înghetat_de_capsuni

  • 4 oua
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 350 g zahar
  • 600 g capsuni
  • 100 ml suc de portocale (proaspat stors din 2 portocale)
  • 200 g iaurt integral
  • 400 g frisca
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 100° C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu suc de lămâie, apoi se adaugă 200 g zahăr şi se bate până ce se topeşte (cca 10 min.). Se tapetează tăvile cu hârtie de copt; se şpriţează pe ele 3 cercuri (0 22 cm); se lasă să se usuce la cuptor cca 2 ore.

Se pregătesc căpşunile; se cântăresc 500 g din ele şi se pun apoi în sucul de portocale. Se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr în baie de apă fierbinte. Se înglobează piureul şi se mută într-o baie de apă rece; se bate mai departe până ce se răceşte.

Se incorporează iaurtul, urmat de frişca bătută.

Pe o bucată de folie de aluminiu se aşază inelul metalic al unei forme de tort (0 22 cm). Se pliază marginile foliei pe inelul metalic, iar în inel se aşază un blat de bezea, 1/3 din cantitatea de cremă, apoi al doilea blat, restul de cremă şi al treilea blat; se dă la congelator cca 8 ore.

Cu cca 20 min. înainte de servire se lasă să se decongeleze tortul. Se îndepărtează inelul metalic şi se decorează tortul cu restul de căpşuni şi zahăr pudră.

Tort îngheţat de căpşuni

Tort_înghetat_de_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.