Tort iepuras

Printeaza

Tort iepuras din: oua, sare, zahar vanilat, cacao, zahar, faina fara gluten, fructe de padure, praf de copt, marga rina, frisca, intaritor pentru frisca, crema de ciocolata, esenta de rom, ciocolata, lapte, margarina.

Ingrediente:Tort iepuras

Pentru blatul I:

  • 5 ouă
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură cacao
  • 4 linguri zahăr
  • 5 linguri făină fără gluten
  • 150 g fructe de pădure
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru blatul II:

  • 4 ouă
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri zahăr
  • 4 linguri făină fără gluten
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 375 g margarină
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 2 plicuri întăritor frişcă
  • 500 g cremă de ciocolată
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru glazură:

  • 120 g ciocolată albă
  • 150 g ciocolată neagră
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguriţe margarină

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul I aşa:

Separi ouăle. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Ames­teci pudra de cacao cu făina şi cu praful de copt şi le adaugi peste gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, împreună cu praful de sare, apoi le încorporezi în compoziţia de gălbenuşuri.

Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Din loc în loc presari fructele de pădure. Dai la cuptorul încins, la foc mediu, pentru 15 minute.

Pregăteşti blatul II aşa:

Separi ouăle. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ameste­cul peste gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi le adaugi peste compoziţia de gălbenuşuri.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul încins la foc mediu, pentru 10 minute. După ce se răcesc cele 2 blaturi, le tai în două.

Pregăteşti crema aşa:

Freci margarina, apoi adaugi crema de ciocolată şi esenţa de rom. Baţi frişca cu întăritorul şi cu zahărul vanilat, apoi o amesteci cu compoziţia de ciocolată.

Pregăteşti glazura aşa:

Topeşti ciocolata albă împreună cu 3 linguri de lapte (trebuie să obţii o compoziţie fluidă, dar nu foarte curgătoare), apoi adaugi o linguriţă de margarină. La fel procedezi şi pentru ciocolata neagră.

Asamblezi tortul aşa:

Primul blat folosit este cel de cacao. Adaugi apoi crema şi jumătate din blatul 2. Ungi cu cremă şi pui blat de cacao, apoi îmbraci totul cu cremă. Ultimul blat îl tai în formă de iepure şi îl adaugi peste tort. Cu ciocolata albă îmbraci iepurele.

Cu ciocolata neagră îmbraci restul tortului şi reali­zezi desenul de pe iepure sau cum preferi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.