Tort ieftin

Printeaza

Tort ieftin

Ingrediente:Tort ieftin

  • 3 ouă
  • 1 lingură unt proaspăt
  • 1 pahar zahăr
  • 1 pahar făină
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri marmeladă

 

Ingrediente pentru crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom.

 

Mod de preparare:

 

Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de zahăr şi cu gălbenuşurile puse pe rând. Se adaugă apoi încet, alternând, un pahar de făină şi unul de lapte.

La urmă se pun cele trei albuşuri spumă. Se coace la cuptor într-o formă unsă cu unt.

Când este gata, se taie în trei felii orizontale, se umezesc cu sirop cu rom, se unge o felie cu marmeladă de caise, se pune o felie de tort, apoi un strat de cremă de nuci, altă felie de tort, care se unge din nou cu marmeladă.

Deasupra se presară nuci pralinate sau resturi de tort uscat, puţin sfărâmate.

Crema de nuci: Se opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr.

Se freacă bine, adăugând puţin rom, vanilie şi când s-a mai răcorit, un gălbenuş.

Se freacă bine până devine spumoasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.