Tort gustos cu ciocolata neagra

Printeaza

Tort gustos cu ciocolata neagra din: oua, unt, zahar, ciocolata, faina, sare, gem de caise.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 7 gălbenuşuri
  •  150 g unt
  • 125 g zahăr pudră
  • 200 g ciocolată neagră
  • un plic zahăr vanilinat
  • 7 albuşuri
  • 125 g zahăr tos
  • un praf sare
  • 150 g făină
  • unt şi făină pentru formă
  • 200 g gem de caise

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 250 g zahăr
  • 150 ml apă

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zahărul pudră şi cel vanilinat, apoi se adaugă, pe rând, gălbenuşurile.

Albuşurile se bat cu un praf de sare, se adaugă zahărul tos şi se obţine o spumă fermă.

Ciocolata topită şi răcită se toarnă peste amestecul cu gălbenuşuri, se amestecă şi apoi se pune spuma de albuş alternativ cu făina.

Se amestecă, se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină şi se lasă la cuptor 40 de minute.

Apoi, se scoate şi se lasă la răcit complet.

Se taie în două blatul, se aşază o parte pe platoul de servit, se unge cu gem, se pune a doua parte a blatului care se unge şi aceasta cu gem.

Pentru glazură, ciocolata, apa şi zahărul se fierb, apoi se toarnă peste blat şi se nivelează.

 

Tort gustos cu ciocolata neagra

 

Tort imperial cu ciocolată

Tort de ciocolata neagra cu menta

Tort de ciocolata neagra cu menta din: oua, zahar, faina, cacao, unt, sare, frisca, menta, ciocolata. Ingredinete: 6 ouă 170 g zahăr 130 g făină 40 g cacao 30 g unt un praf sare 250 ml frişcă lichidă 30 frunzuliţe de mentă 400 g ciocolată neagră 50 g unt 100 g ciocolată albă 100 g […]

Tort de ciocolată, cafea şi fistic

Tort de ciocolata cu mascarpone si piscoturi

Tort de ciocolata cu mascarpone si piscoturi din: ciocolata, mascarpone, piscoturi, gelatina, fructe de padure, smantana. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră 500 ml smântână pentru frişca 250 g piscoturi o cutie mascarpone un pliculeţ gelatină fructe de pădure   Mod de preparare: Se pun la foc mic 125 ml smântână pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.