Tort cu grepfrut şi mac

Printeaza

Tort cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua, extract de vanilie, praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac, zahar si unt.

Ingrediente:

  • 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns
  • 300 g faina, plus extra pentru presarat
  • 300 g zahar
  • 3 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 225 ml smantana
  • coaja rasa de la 2 grepfruturi, plus 3 linguri de zeama
  • 4 lingurite seminte de mac, prajite

pentru glazura:

  • 100 g zahar
  • 25 g de unt
  • coaja rasa de la 1 grepfrut, plus 4 linguri de zeama

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Unge cu unt şi tapetează cu făină un vas cu capacitatea de 1,51 sau o formă cu inel. Bate untul şi zahărul până compoziţia devine pufoasă şi capătă o culoare pală.

Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare, apoi încorporează vanilia, făina, praful de copt, smântână, coaja şi sucul de grepfrut şi seminţele de mac. Pune în formă şi nivelează. Coace 40-55 de minute, în funcţie de formă, până trece testul scobitorii. Lasă prăjitura să se răcească în formă şi pregăteşte glazura.

Incălzeşte uşor zahărul, untul şi zeama de grepfrut, până se topeşte untul. Adu totul la punctul de fierbere, apoi dă focul mai mic şi lasă sa fiarbă 3 minute, la de pe foc, adaugă coaja rasă de grepfrut şi lasă 10 minute să se răcească, până se îngroaşă ca un sirop.

Scoate prăjitura pe un grătar şi unge cu jumătate din cantitatea de glazură. Pune restul treptat cu o lingură, până se absoarbe în blat.

Tort cu grepfrut şi mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.