Tort glazurat

Printeaza

Tort glazurat din: faina, zahar, oua, crema de tartru, sare, esenta de vanilie, lamaie, colorant alimentar galben si mini-oua de ciocolata.

 

Tort_glazurat

Ingrediente:

  • 75 g făină
  • 175 g zahăr pudră
  • 5 albuşuri de ouă mari
  • 1/2 linguriţă rasă cu cremă de tartru
  • un vârf de cuţit de sare
  • câteva picături de esenţă de vanilie

Pentru glazura:

  • 200 g zahăr pudră
  • 3 linguri cu suc de lămâie
  • colorant alimentar galben
  • aproximativ 36 mini-ouă de ciocolată şi câţiva puişori
  • o formă detaşabilă de tort cu diametrul de 24 cm

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Cerne făina cu 125 g zahăr, de trei ori. Pune albuşurile de ou într-un bol şi mixează-le.

Adaugă crema de tartru şi sarea şi bate până se întăresc. Adaugă restul de zahăr, câte o lingură pe rând şi mixează până se întăreşte.

Adaugă amestecul de făină şi zahăr, esenţa de vanilie şi amestecă bine.

Toarnă compoziţia în formă. Cu un cuţit crestează aluatul pentru ca să iasă orice bulă de aer.

Coace în cuptor timp de 35-40 minute. Verifică dacă blatul s-a copt suficient, apăsându-l uşor.

Dacă revine la forma iniţială, atunci este gata. Lasă blatul să se răcească în tavă, apoi slăbeşte marginile inelului şi scoate-l din formă.

Pentru glazură: cerne zahărul pudră într-un castron mare, adaugă sucul de lămâie şi amestecă bine.

Adaugă colorantul galben şi mai mult suc de lămâie sau apă pentru a obţine o glazură consistentă, dar care să picure.

Toarnă glazura pe tort, astfel încât să curgă un pic pe părţile laterale.

Deasupra aşază mini-ouăle şi puişorii, dar şi la baza tortului, dacă îţi place.

 

Tort glazurat

Tort_glazurat

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.