Tort cu frisca si cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu frisca si cu portocale din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, mascarpone, galbenusuri, frisca, portocale si ciocolata.

Ingrediente:Tort cu frisca si cu portocale

pentru blat:

  • 8 oua mici sau 6 mari
  • 8 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf sare
  • 6 linguri faina

pentru crema:

  • o cutie mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml frisca
  • un kilogram portocale

pentru ornat:

  • 50 g ciocolata rasa
  • portocala

 

Mod de preparare:

Se tapetează o formă de tort cu hârtie pentru copt şi se încălzeşte cup­torul. Se separă ouăle, gălbenuşurile se pun cu puţină sare, iar albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vani­lat şi la sfârşit făina cer­nută. Se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe.

Compoziţia de blat se toarnă în tavă şi se bagă în cuptor la 120 °C. După ce s-a copt blatul, se scoate şi se lasă la răcit la temperatura camerei, aperi se taie în trei.

Se curăţă portocalele şi se taie felii subţiri şi se lasă într-un bol cu puţin zahăr vanilat şi o linguriţă de rom natural sau coniac să-şi lase sucul. Cu sucul de portocale se însiropează blatul de tort.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi apoi se amestecă cu crema de brânză. Crema mas- carponne se amestecă cu jumătate din frişcă şi se lasă câteva minute la rece.

Portocalele se întind pe prima foaie de blat, se pune un stirat de cremă, foaia de blat, por­tocale şi cremă şi cu ulti­ma foaie se procedează la fel. Tortul se îmbracă în restul de frişcă şi se ornează cu ciocolată rasă şi cu felii de portocale. Se lasă să stea la rece câteva ore.

Tort cu frisca si cu portocale

Tort cu frisca si cu portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.