Tort frantuzesc

Printeaza

O reteta delicioasa de tort frantuzesc cu:oua, zahar, faina, amidon, coaja de lamaie, gelatina, smantana, zahar pudra, lichior de portocale, zahar vanilat, frisca, lapte, piscoturi, nuci.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 30 g făină
  • 30 g amidon
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie

Ingrediente cremă si decor:

  • 10 g gelatină
  • 200 g smân­tână
  • 85 g zahăr pudră
  • 100 ml lichior de portocale
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 550 ml frişcă
  • 50 ml lapte
  • 38 pişcoturi
  • 2 linguri nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180° C. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (26 cm). Se separă ouăle. Gălbenu­şurile se bat cu 2 linguri apă fierbinte şi 25 g zahăr. Albuşurile se bat cu restul de zahăr. Se amestecă făi­na cu amidon şi coajă de lămâie.

Ambele se înglo­bează cu telul în compo­ziţia de gălbenuşuri. Alua­tul se pune în formă şi se nivelează. Se coace 25 min. Se scoate şi se lasă să se răcească.

Pentru crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Se amestecă smân­tână ccu 70 g zahăr pudră, 70 ml  lichior şi 1 plic zahăr vanilinat.

Se dizolvă gelati­na, se toarnă în fir subţire în compooziţie şi se înglobea­ză. Se dă la rece 30 min. Când incepe să se întăreas­că se înglobează 250 ml frişcă bătută.

Restul de zahăr pudră şi rcestul de lichior se amesteecă în lapte. Se însiropează 30 pişcoturi.

300 ml frişcă se bat cu 1 plic zahăr vanilinat. Se acoperă tortul şi se de­corează cu grămăjoare şpri- ţate de frişcă. Pe margine se presară nuci. Pe tort se aşază jumătăţi ascuţite de pişcoturi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tort frantuzesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.