Tort in floare

Printeaza

Tort in floare din: oua, zahar, faina, mere, unt, stafide, sare, esenta de lamaie, apa, frisca, colorant alimentar.

Ingrediente:Tort in floare

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • câte 8 linguri zahăr si făină
  • 1,5 kg mere
  • 250 g zahăr
  • 40 g unt
  • 50 g stafide
  • sare

Pentru sirop şi ornat:

  • 9 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 300 ml apă
  • 500 ml friscă
  • 4 linguri zahăr
  • colorant roşu alimentar
  • diferite fructe

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele de coajă şi li se scot cotoarele. Se aşază într-o cratiţă de 51, iar în loc de cotor se umple fiecare cu stafide şi câte o bucăţică de unt. Se presară 250 g zahăr, apoi se dau 30 min. la cuptorul încins.

Cu cca 10 min. înainte de a fi gata merele, se prepa ră pandişpanul. Se separă ouăle.

Se bat albuşurile cu zahăr şi puţină sare, se adaugă gălbenuşurile şi făina, amestecând încet.

Se toarnă peste mere şi se pune din nou la cuptor, timp de 30-35 min.

Pentru sirop se fierbe apa cu 5 linguri zahăr. Când s-a răcit, se adaugă esenţă de lămâie. Se lasă blatul să se răcească 10-15 min., se pune pe un platou şi se însiropează. Se bate frişca, se adaugă 4 linguri zahăr şi colorantul roşu alimentar.

Se îmbracă tortul cu frişca; se ornează cu fructe şi flori.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.