Tort espresso de frisca

Printeaza

Tort espresso de frisca

Ingrediente blat de ciocolată :Tort espresso de frisca

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 60 g făină
  • 40 g amidon
  • 1 vârf de cuţit de praf de copt
  • 2 linguri de cacao

 

Ingrediente crema :4 foi de gelatină, 2 ceşti espresso tare, 600 ml frişcă, 60 g zahăr, 4 linguri gem  de prune, fulgi de ciocolată Mocca

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 175 de grade, se bat ouăle cu 3 linguri de apă rece, adăugând şi zahărul în ploaie.

Apoi se amestecă făina, amidonul, praful de copt şi cacaoa. Se aşează hârtie cerată în formă, se toarnă coca şi se coace timp de 20 de minute, după care se scoate din formăşi se dă la răcit.

Pentru umplutură, se înmoaie gelatina în apă rece şi se topeşte în expresso fierbinte, amestecând continuu.

Batem frişca cu zahărul, apoi se pun deoparte şase linguri de frişcă pentru ornat.

Se amestecă gelatina expresso cu restul de frişcă.

Blatul se taie în două, iar partea de jos se unge cu gem de prune. Se întinde jumătatea din cremă mocca pe blat, se pune deasupra cealaltă jumătate de blat şi se decorează cu frişcă, folosind şpriţul.

Se lasă tortul să se răcească timp de două trei ore.

Înainte de a-l servi, se ornează cu fulgi de ciocolată mocca şi cafea expresso.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place cum iese tortul cu espresso. Imi place gustul cafelei in desert

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.