Tort espresso cu brânză şi ciocolată albă

Printeaza

Tort espresso cu brânză şi ciocolată albă din: unt, zahar, ou, faina, migdale, cacao, praf de copt, lapte, boabe de fasole, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, espresso, zahar pudra.

Ingrediente:Tort_espresso_cu_branza_si_ciocolata_alba

  • 130 g unt moale
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 40 g migdale toacte
  • 4 linguri cacao
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 500 g boabe de fasole uscata pentru ingreunat
  • 10 foi gelatina
  • 200 g ciocolata alba
  • 700 g branza de vaci
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 400 g frisca
  • 4 linguri espresso rece
  • 3 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm). Se bate untul cu 70 g zahăr şi se înglobează oul. Se amestecă făina cu migdale, 2 linguri de cacao şi praf de copt; se înglobează în compoziţia de unt, alter­nând cu laptele. Se dă compoziţia în formă şi se nivelează.

Se aşază deasupra o foaie de hârtie de copt, peste care se reparti­zează boabele de fasole uscată, pentru îngreunat. Se coace blatul în alb cca 15-20 min. Se scoate apoi foaia de copt de deasupra, cu tot cu boabele de fasole, şi se lasă să se răcească blatul. Se în­moaie gelatina în apă rece.

Se toacă cio­colata albă şi se topeşte în bain-marie. Se amestecă brânza de vaci cu 50 g zahăr. Se încălzeşte sucul de lămâie si se dizolvă gelatina în el; se înglobează în amestecul de brânză, care se amestecă apoi cu cio­colata răcorită. Se adaugă la final 150 ml frişcă bătută şi se amestecă.

Se însiropează blatul cu 2 linguri de cafea şi se repartizează deasupra crema; se pudrează cu cacao şi se dă la frigider cca 4 ore. Se bat 250 g frişcă împreună cu zahărul pudră; se înglobează cafeaua. Se reparti­zează pe tort şi se ornează eventual cu elemente decorative din ciocolată.

Tort espresso cu brânză şi ciocolată albă

Tort_espresso_cu_branza_si_ciocolata_alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.