Tort diplomat cu zmeura

Printeaza

Tort diplomat cu zmeura din: zmaura, zahar, piscoturi, lichior, lapte, oua.

Ingrediente:Tort diplomat cu zmeura

  • 1/2 kg zmeură
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 12 pişcoturi
  • 2 păhărele lichior sau rom
  • 1/2 pahar apă
  • 1/2 l lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se toarnă lichiorul sau romul, diluate cu puţină apă, într-o farfurie adâncă.

Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile de ou cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Se adaugă şi laptele îndulcit şi se lasă să se îngroaşe crema la foc mic, amestecând continuu.

Se înmoaie uşor pişcoturile în lichior şi se aşază într-o formă de chec tapetată cu folie straturi de pişcoturi înmuiate,
de zmeură pudrată cu zahăr şi de cremă. Se termină cu un strat de pişcoturi.

Se pune peste prăjitură o farfurie întinsă şi se lasă la frigider până a doua zi, când se taie cu grijă şi cu un cuţit încălzit sau trecut prin apă clocotită.

Se serveşte ornată cu boabe de zmeură proaspătă.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Tort diplomat cu zmeura
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.