Tort diplomat cu zmeura
PrinteazaTort diplomat cu zmeura din: zmaura, zahar, piscoturi, lichior, lapte, oua.
- 1/2 kg zmeură
- 3 linguri zahăr pudră
- 12 pişcoturi
- 2 păhărele lichior sau rom
- 1/2 pahar apă
- 1/2 l lapte
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se toarnă lichiorul sau romul, diluate cu puţină apă, într-o farfurie adâncă.
Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile de ou cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Se adaugă şi laptele îndulcit şi se lasă să se îngroaşe crema la foc mic, amestecând continuu.
Se înmoaie uşor pişcoturile în lichior şi se aşază într-o formă de chec tapetată cu folie straturi de pişcoturi înmuiate,
de zmeură pudrată cu zahăr şi de cremă. Se termină cu un strat de pişcoturi.
Se pune peste prăjitură o farfurie întinsă şi se lasă la frigider până a doua zi, când se taie cu grijă şi cu un cuţit încălzit sau trecut prin apă clocotită.
Se serveşte ornată cu boabe de zmeură proaspătă.
Pofta buna!





