Tort diplomat cu smantana

Printeaza

Tort diplomat cu smantana din: compot de ananas, portocale, gelatina, oua, zahar, frisca, smantana, vanilie.

Ingrediente:Tort diplomat cu smantana

  • 1 cutie compot de ananas
  • 4 portocale
  • 4 plicuri gelatină
  • 4 ouă
  • 1 1/2 cană zahăr
  • 1 kg frişcă vegetală
  • 1 cutie mică de smântână
  • 1 esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Tai 4 portocale cubuleţe şi le laşi puţin la scurs. între timp, baţi bine 4 ouă cu 1 cană şi jumătate de zahăr; pe bain-marie. Laşi să se răcească. 4 pliculeţe de ge­latină le prepari conform instrucţiunilor de pe plic.

Baţi bine frişca şi opreşti o parte pentru ornare.

Restul de frişcă îl amesteci cu gălbenuşurile, gelatina şi smântână, într-o tavă, pui celofan, presari ananasul şi portocalele, apoi adaugi compoziţia. Laşi tortul la rece până a doua zi şi apoi îl îmbraci cu frişca şi îl ornezi.

 

Tort diplomat cu smantana

Tort diplomat cu smantana

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.