Tort diplomat cu ness

Printeaza

Tort diplomat cu ness din: oua, faina, cacao, zahar, unt, lapte, ness, cafea, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Tort_diplomat_cu_ness

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 150 g făină
  • 50 g cacao
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 30 g unt

Pentru crema de ness:

  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 30 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguriţe ness

Pentru sirop:

  • 100 g zahăr
  • 10 g cafea
  • 250 ml apă

Pentru decor:

  • 50 g ciocolată rasă
  • 200 ml frisca

 

Mod de preparare:

Separi ouăle şi baţi bine albuşurile, pui zahărul, apoi gălbenuşurile, făina amestecată cu cacaua şi cu zahărul vanilat. Amesteci uşor cu o lingură de lemn.

Torni apoi untul topit şi răcit. Pui compoziţia într-o tavă de chec mare, tapetată cu unt şi făină.

Coci blatul la foc moderat. Apoi îl laşi la răcit şi îl tai în 3 părţi.

Pentru crema, pui 1/2 din lapte la fiert. Gălbenuşurile, împreună cu zahărul, le amesteci cu făina, zahărul vanilat şi nessul, apoi le torni în lapte, amestecând mereu. Torni şi restul de lapte, îl fierbi şi îl laşi la răcit.

Pentru sirop, fierbi apa şi zahărul pe foc, apoi faci o cafea.
Când s-a răcit, însiropezi blatul, răcit şi tăiat şi pui cremă pe rând, pe fiecare blat.

La final, îmbraci întreg tortul în cremă şi îl dai la frigider. Când serveşti tortul, îi îmbraci în frisca şi razi deasupra ciocolată.

Tort diplomat cu ness

Tort_diplomat_cu_ness

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.