Tort diplomat cu coaja de lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de tort diplomat din: gelatina, piscoturi, frisca, galbenusuri, zahar, lapte, faina si coaja de lamaie

Ingrediente: Tort diplomat cu coaja de lamaie

  • 3 pacheţetele de gelatină albă
  • 200 g pişcoturi
  • 1 şi 1/2 kg frişcă
  • 4 pacheţele întăritor de friscă
  • 8 gălbenuşuri
  • 1 şi 1/2 cană zahăr
  • 1 şi 1/2 cană lapte
  • 2 linguri făină + 1/2 cană lapte
  • coajă rasă de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Amesteci găl­benuşurile cu zahărul, coaja de lămâie şi 11/2 cană lapte. Pui crema pe baie de aburi,când începe să fiarbă adaugi făina care a fost amesteca­tă cu laptele şi strecurată. Amesteci încontinuu cu o lin­gură de lemn până se îngroaşă compoziţia, după care o pui la răcit.

Când prima compoziţie este călduţă, adaugi gelatina şi amesteci şi după aceea pui 1 kg frişcă bătută, apoi totul se amestecă până la omogenizare.

Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu staniol. Deasupra aşezi pişcoturile pe care le- ai înmuiat puţin în suc sau lapte. Lasi compozitia in frigider pana a doua zi. Dupa aceea tortul se rastoarna pe o tava, se ia folia de staniol si se orneaza cu restul de frisca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.