Tort diplomat cu coaja de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de tort diplomat din: gelatina, piscoturi, frisca, galbenusuri, zahar, lapte, faina si coaja de lamaie
- 3 pacheţetele de gelatină albă
- 200 g pişcoturi
- 1 şi 1/2 kg frişcă
- 4 pacheţele întăritor de friscă
- 8 gălbenuşuri
- 1 şi 1/2 cană zahăr
- 1 şi 1/2 cană lapte
- 2 linguri făină + 1/2 cană lapte
- coajă rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, coaja de lămâie şi 11/2 cană lapte. Pui crema pe baie de aburi,când începe să fiarbă adaugi făina care a fost amestecată cu laptele şi strecurată. Amesteci încontinuu cu o lingură de lemn până se îngroaşă compoziţia, după care o pui la răcit.
Când prima compoziţie este călduţă, adaugi gelatina şi amesteci şi după aceea pui 1 kg frişcă bătută, apoi totul se amestecă până la omogenizare.
Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu staniol. Deasupra aşezi pişcoturile pe care le- ai înmuiat puţin în suc sau lapte. Lasi compozitia in frigider pana a doua zi. Dupa aceea tortul se rastoarna pe o tava, se ia folia de staniol si se orneaza cu restul de frisca.
Pofta buna!