Tort din biscuiti si fructe

Printeaza

Tort din biscuiti si fructe din: biscuiti, vin alb, capsune, cirese, visine, coacaze, zahar, albusuri, frisca, ciocolata de menaj.

Ingrediente:Tort_din_biscuiti_si_fructe

  • 500g biscuiti
  • 200ml vin alb
  • 450g fructe de sezon: capsune, cirese, visine, coacaze
  • 150g zahar
  • 2 albusuri
  • 200ml frisca
  • 300g ciocolata de menaj

 

Mod de preparare:

Topiti ciocolata si tapetati cu ea peretii unei tavi rotunde de tort in care ati pus folie de copt. Puneti ciocolata in mai multe straturi. Bateti albusurile spuma cu zaharul pus treptat. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati 250g fructe zdrobite sau taiate in bucati mai mici, jumatati, rondele fine, fara samburi, codite sau frunze.

Tapetaţi tava cu un strat de biscuiti inmuiati putin in vin. Peste stratul de biscuiti turnati o parte din spuma de albusuri cu fructe. Nivelati-o si peste aceasta puneti un alt strat de biscuiti inmuiati in vin. Biscuitii se pot suprapune, pentru a acoperi perfect suprafata.

Peste biscuiti puneti iar spuma cu fructe si repetati operatiunea pana la terminarea ingredientelor. Deasupra asezati un strat de frisca in care aranjati fructe proaspete intregi sau taiate in bucati mai mari. Puneti tortul la frigider pentru 3-4 ore, inainte de servire.

Tort din biscuiti si fructe

Tort_din_biscuiti_si_fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.