Tort dietetic

Printeaza

Tort dietetic din: oua, fructoza, unt, faina, tarate, cacao, lapte, praf de copt, esenta de rom, smantana, iaurt, gelatina, fructe proaspete.

Ingrediente:Tort dietetic

Pentru blat:

  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri fructoză
  • 150 g unt
  • 2 linguri făină integrală
  • 2 linguri tărâţe
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml lapte călduţ
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de rom

Pentru cremă:

  • 200 ml smântână
  • 450 g iaurt degresat
  • 2 plicuri gelatină granule
  • 1 esenţă de rom
  • 5 linguri fructoză

Pentru ornat:

  • fructe proaspete sau din compot (fără zahăr)

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu fructoză şi cu untul moale. Adaugi cacaua, esenţa de rom, lapte şi făina amestecată în pre­alabil cu praful de copt, tărâţele. Torni totul în forma de copt, tape­tată cu hârtie şi o laşi în cuptorul încins, cam 30 de minute.

Scoţi apoi blatul şi-l laşi la răcit. Baţi smântână cu fructoză, adaugi ia­urtul şi esenţa de rom. Laşi gela­tina la înmuiat în puţină apă rece, apoi o dizolvi pe baie de aburi. Când e gata, o adaugi în cremă şi omogenizezi bine. Tai blatul în două.

Aşezi baza pe platou cu inelul special pentru montat sau cu un inel confecţionat din car­ton. Insiropezi baza cu un sirop format din apă călduţă, fructoză şi esenţă de rom. Torni jumătate din cremă şi o dai la rece timp de 2 ore, să se întărească. Scoţi apoi crema din frigider, aşezi deasupra celălat blat însiropat şi restul de cremă şi dai din nou la rece, până se întăreşte.

Decorezi tortul cu fructe.

 

Tort dietetic

Tort dietetic

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.