Tort delicios cu nuca de cocos

Printeaza

Tort delicios cu nuca de cocos din: oua, zahar, ulei, faina, sare, ciocolata alba de menaj, smantana pentru frusca, fulgi de cocos, apa, zahar, vanilie, mascarpone, zahar pudra, bombonele.

Ingrediente:Tort delicios cu nuca de cocos

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri făină
  • un praf sare

Pentru cremă:

Pentru sirop:

  • 300 ml apă
  • 150 g zahăr
  • o fiolă esenţă de vanilie

Pentru ornat:

  • 200 g brânză mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 100 g fulgi de nucă de cocos
  • bombonele roşii

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat bine albuşurile cu praful de sare şi, după ce se obţine o spumă fermă, se adaugă zahărul, treptat, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, uleiul şi, la final, se încorporează uşor făina, amestecând prin răsturnare cu un tel, după fiecare lingură.

Aluatul rezultat se toarnă într-o tavă de tort unsă cu ulei şi tapetată cu foaie de copt.

Se lasă la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cuptor. Se scoate şi se lasă la răcit.

Intre timp, se pune la bain-marie smântână pentru frişcă şi ciocolata albă de menaj ruptă bucăţi.

Se amestecă până ce ciocolata se topeşte în smântână pentru frişcă fierbine.

Se ia de pe foc, se lasă la răcorit şi apoi se dă la frigider 3-4 ore. Se scoate şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă pufoasă.

Se amestecă apoi cu fulgii de nucă de cocos.

Se pune zahărul într-un ibric şi se lasă la foc mic, până se caramelizează, apoi se adaugă apa şi se fierbe până se obţine siropul.

Se trage de pe foc şi se lasă la răcit. După aceea, se adaugă în sirop esenţa de vanilie.

Se taie blatul de tort în trei foi, care se însiropează cu siropul vanilat. Se umplu cu crema de ciocolată albă şi cocos.

Pentru ornat, se amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră şi apoi se încorporează şi fulgii de nucă de cocos.

Se îmbracă tortul cu această cremă şi se ornează cu bombonele roşii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.